Veelgestelde vragen

 • Hoeveel kost het om een springkasteel bij Air Blanche te huren?

  De totaalprijs hangt af van het aantal dagen dat je het springkasteel wenst te huren, alsook van de transportafstand.
  De prijzen van de springkastelen vind je terug op de pagina Ons Aanbod
  Voor specifieke (meerdaagse) formules kan je ons steeds contacteren en maken we een offerte op maat op.

 • Hoe kan ik reserveren?

  Reserveren kan via het online contactformulier op onze website.

  Je mag dan binnen de 24 uur een antwoord verwachten of het springkasteel nog beschikbaar is en voor jou gereserveerd kan worden.

  Vervolgens zal je een exemplaar van de algemene voorwaarden en een voorschotfactuur (50%) van ons ontvangen. Na het betalen van het voorschot binnen de acht dagen, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden en wordt de reservatie definitief.

 • Slechtweergarantie / Tot wanneer kan ik gratis annuleren bij voorspelling slecht weer?

  Uiteraard kan een klein druppeltje regen geen kwaad. Bij aanhoudend slecht weer is kosteloze annulatie mogelijk tot 12 uur voor de
  levering, mits dit telefonisch gebeurt. (Nooit via e-mail!)

 • Alle andere annulaties:

  Bij alle andere annulaties wordt het reeds betaalde voorschot als schadevergoeding gebruikt voor de verbroken huurovereenkomst.

 • Hoe verloopt de betaling?

  Het betalen van het voorschot (50%) gebeurt via overschrijving op reknr BE63 0018 7058 7608 binnen de acht dagen na het ontvangen van de voorschotfactuur en de algemene voorwaarden.

  Bij de levering dient het resterende saldo van de huurovereenkomst cash of via (digitale) overschrijving (Payconiq) betaald te worden.

  Indien de klant niet in staat is het gehuurde materiaal in ontvangst te nemen op de overeengekomen leveringsdatum, behoudt de verhuurder zich het recht om alle kosten op de klant te verhalen.

 • Hoeveel bedragen de transportkosten bij een levering?

  Voor de levering en ophaling wordt een kilometervergoeding aangerekend: 4 ritten x 0,70€/km (incl. BTW).
  Onze uitvalsbasis is Deurle. Wij leveren binnen een straal van 60 km rond onze vestiging.

  Je kan de effectieve transportkosten steeds vrijblijvend bij ons opvragen.

 • Wanneer wordt het springkasteel geleverd en weer opgehaald?

  De springkastelen worden door ons geleverd en opgehaald. Het tijdstip van levering/ophaling wordt afgesproken met de klant.

 • Hoe verloopt de plaatsing?

  Wij komen het springkasteel ter plaatse opstellen en achteraf terug ophalen. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Dit is een service die wij je graag bieden.
  We vragen wel dat er één persoon aanwezig is bij de levering en plaatsing.

  Het springkasteel mag na opstelling niet meer verplaatst worden.

 • Is iedere ondergrond geschikt?

  Onze springkastelen kunnen enkel opgesteld worden op een egale ondergrond. Het springkasteel wordt steeds, indien aanwezig, op gras of op een zachte ondergrond geplaatst.

  Gelieve op voorhand te laten weten indien dit niet mogelijk is. In het geval van een harde ondergrond (beton, asfalt,..) leggen wij steeds eerst een grondzeil. Let wel dat bij een harde ondergrond de verantwoordelijkheid en permanente controle ten laste valt van de huurder aangezien het springkasteel niet op een veilige manier kan worden verankerd.

 • Hoeveel ruimte is er nodig?

  Ieder springkasteel heeft zijn eigen afmetingen. Deze worden weergegeven in de rubriek Ons Aanbod.
  Voor de levering hebben we een vrije doorgang van 1 meter breedte nodig.

  Rondom het springkasteel dient er een vrije ruimte van minimaal 1 meter voorzien te worden. Aan de achterkant vragen we 2 meter te voorzien, dit voor het plaatsen van de blaasinstallatie.

 • Is er elektriciteit nodig?

  De ventilator van het springkasteel heeft een stopcontact van 220V nodig.

  De verhuurder voorziet een verlengkabel (230V - 16A) met aarding van 25 meter. Indien de afstand van de achterkant van het springkasteel tot het stopcontact meer is dan 25 meter, voorziet de huurder een extra verlengkabel tot de aansluiting.

 • Hoe wordt het springkasteel afgebroken?

  Op het afgesproken uur komen wij terug langs om het springkasteel op te halen.
  Het springkasteel staat steeds nog opgeblazen zodat we het kunnen controleren (behalve bij storm of onweer, dan mag je deze zelf naar beneden laten, zie rubriek ‘wat bij onweer’)
  Door het uitschakelen van de stroom en het openen van de ritsen laten we alle lucht uit het kasteel zodat we dit terug kunnen oprollen.

 • Hoeveel personen mogen er op het springkasteel?

  Juliette en Jerôme: maximum 8 volwassenen.
  Lea: maximum 10 kinderen.

 • Wat met regen, wind, storm?

  De blaasinstallatie mag in geen enkel geval worden afgedekt en mag enkel door ons gestopt worden bij het ophalen van het springkasteel.
  Ook bij regenweer blijft het springkasteel in opgeblazen toestand voor de hele huurperiode tot het wordt opgehaald.

  (Uitzondering: bij onweer en hevige rukwinden mag je het springkasteel tijdelijk aflaten.
  Als de storm is gaan liggen, de blaasinstallatie onmiddellijk terug aanzetten zodat er niet te veel regenwater in het kasteel kan binnendringen.)

  Uitzondering:

  • Indien het echt fel begint te onweren, is het uiteraard wel het beste dat je de blaasinstallatie uit het stopcontact haalt en het kasteel laat leeglopen.
   We appreciëren het enorm mocht je het springkasteel 1 keer dubbelvouwen zodat de onderkant nat wordt en niet het springkasteel langs de binnenkant. Leg eventueel indien mogelijk het springkasteel tijdelijk in een droge ruimte.
   Zodra het stopt met regenen kan je de blaasinstallatie terug insteken zodat het springkasteel kan drogen en er niet te veel regenwater in het kasteel kan binnendringen.
  • Bij hevige wind kan je ook best het springkasteel neerlaten door de blaasinstallatie uit het stopcontact te halen, dit uit veiligheidsoverwegingen.
 • Kan de blaasinstallatie tegen de regen?

  De blaasinstallatie mag in geen enkel geval worden afgedekt.

  De blower kan tegen regen, enkel bij aanhoudende of hevige regen of storm vragen we de blaasinstallatie veilig weg te bergen.
  Indien je springkasteel voor een weekend huurt, vragen we om de blaasinstallatie af te koppelen en veilig weg te bergen.

 • Wat zijn de belangrijkste veiligheidsvoorschriften?
  • geen puntige voorwerpen in het springkasteel
  • geen schoenen in het springkasteel
  • niet eten of drinken in het springkasteel
  • geen voorwerpen in het springkasteel, bvb ballen, stokken, stoelen enz.
  • het gebruik van water, zand, modder ed is verboden in het springkasteel
  • het is niet toegestaan om op de wanden te klimmen
  • bij stormweer, hevige regen of wind of bij donder en bliksem, moet iedereen het kasteel verlaten, en dient de stekker uitgetrokken te worden
  • het gebruik van het springkasteel is enkel toegelaten onder toezicht van een volwassen persoon, wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele lichamelijke verwondingen of schadegevallen.
  • bij stroomuitval of storing aan de ventilator mag het springkasteel niet gebruikt worden. Gelieve bij stroomuitval of drukverlies het springkasteel te ontruimen.
  • rondom het springkasteel dient er 1 meter vrije ruimte voorzien te worden, achteraan 2 meter.