Originele tips voor je trouwfeest

Over één nacht ijs gaan doe je niet als je een trouwfeest organiseert. Al zou dat qua originaliteit wel tellen! Integendeel, in de aanloop naar het feest worden heel wat keuzes gemaakt om vervolgens alles te kunnen perfectioneren. Die laatste stap is ons favoriet gedeelte van de ‘weddingpreps’! Details die je feest bijzonder maken en die je gasten zich nog maanden later zullen herinneren. En wees gerust, die leuke extra’s hoeven niet altijd duur te zijn.
We geven je graag enkele originele tips mee om je huwelijksfeest net dat tikkeltje meer te geven.

1. Een springkasteel

Nummer 1 springt er letterlijk uit 😉. Een springkasteel brengt een extra beleving op je trouwfeest met de garantie: er zal over gepraat worden! Als bruidspaar kan je geweldige foto’s laten maken in het springkasteel en je gasten kunnen zich ten volle uitleven. Zijn er kinderen onder de genodigden? Perfect, dan zullen ook zij het heerlijk naar hun zin hebben. Dat dit opblaasbaar volume bovendien heel mooi zal staan en extra aangekleed kan worden, zorgt voor extra punten qua originaliteit!

2. Picture perfect

Je gasten zullen zich het feest vooral herinneren als ze er foto’s aan overhouden. Een photobooth met leuke gadgets is een vaste waarde geworden op huwelijksfeesten. Heel leuk, want je gasten gaan met een souvenir naar huis. Maar de ervaring leert ons dat zo’n foto’s al snel verloren gaan tijdens de avond… Daarom vinden wij het leuker om na het feest een toffe foto van je gasten naar hen op te sturen, bijvoorbeeld samen met het bedankingskaartje. Laat de fotograaf op je feest ook toffe foto’s nemen van je genodigden op een springkasteel. Ze zullen het zeker appreciëren!

3. Een leuk gastenboek

Niet alleen foto’s zijn onmisbaar. Het is uiteraard fijn om te weten wat je gasten van het feest vonden en welke boodschap ze voor jullie hebben. Vergeet het klassiek gastenboek waar uiteindelijk slechts 10% van je gasten iets inschrijft en vaak met weinig inspiratie. Ga voor een leuke variant die je gasten aanmoedigt om iets leuks in/op te schrijven en het zal hen ook bijblijven. Wat dacht je van je toiletdeur? Je leest het goed! Geef je toiletdeur een leuke (zichtbare) plek en vraag aan je gasten om er een boodschap op te noteren. Ik kan je verzekeren dat ze dit met veel plezier zullen doen. Achteraf zal je dagelijks in je kleinste kamer kunnen lezen welke leuke boodschap je gasten hebben achtergelaten. Een geschreven boodschap hé 😉.

4. Survival tools

Hoe leuk een trouwfeest ook is, het is vaak een klein beetje afzien voor de genodigden. Denk maar aan de pijnlijke voeten van de dames en de pijnlijke hoofden ‘the day after’. Dit zijn zaken die je makkelijk kan voorkomen en waar je genodigden je heel dankbaar voor zullen zijn. Zo kan je leuke ‘dansslippers’ voorzien zodat je zeker bent dat iedereen zich uitleeft op de dansvloer. En zorg dat iedereen naar huis gaat met een flesje ‘katerwater’. Je wilt tenslotte dat je gasten alleen maar positieve herinneringen aan het feest overhouden.

Een uniek springkasteel voor je trouwfeest